Menu obiadowe

Zapraszamy na pyszne domowe obiady. Co tydzień nowe menu. Posiłki serwowane są od poniedziałku do piątku w godzinach od 11.00 do 16.30.
Menu obiadowe dostępne jest w restauracjach przy ulicy Wieniawskiej 8 oraz Radziszewskiego 8. Zupę można zjeść już za 5 zł, danie główne za 14 zł. Serdecznie zapraszamy.

PONIEDZIAŁEK 15 stycznia 2018

ZUPA
• krem z brokułów i kalafiora z groszkiem ptysiowym
DRUGIE DANIE
• Polędwiczki wieprzowe w ananasie
• Kotlety drobiowe
DODATEK WARZYWNY: warzywa  z wody, surówka selerowa, marchewka z jabłkiem
DODATEK SKROBIOWY: ziemniaki puree, ryż
 

WTOREK 16 stycznia 2018

ZUPA
• zupa jarzynowa z batatów i soczewicy z nachos
DRUGIE DANIE
• Pieczeń z indyka suszonymi pomidorami, cukinia i fetą w sosie własnym
• Kieszonki schabowe nadziewane pieczarkami i serem
DODATEK WARZYWNY: marchewka mini, sałata z rzodkiewka i śmietaną, koperkowa, surówka z marchwi i jabłka
DODATEK SKROBIOWY: ziemniaki puree, kasza bulgur
 

ŚRODA 17 stycznia 2018

ZUPA
• fasolowa z boczkiem i ziemniakami
DRUGIE DANIE
• Duszona łopatka w winie
• Polędwiczki z kurczaka w sosie śmietanowo-koperkowym
• Falafel z dipem
DODATEK WARZYWNY: fasolka szparagowa na ciepło, colesław, mix sałat
DODATEK SKROBIOWY: ziemniaki puree, kasza kuskus
 

CZWARTEK 18 stycznia 2018

ZUPA
• krem z pora i serka topionego z grzankami
DRUGIE DANIE
• Pulpeciki w sosie musztardowym z warzywami
• Schabowy po lubelsku
DODATEK WARZYWNY: marchewka zasmażana, surówka z czerwonej kapusty, surówka z ogórków  kiszonych
DODATEK SKROBIOWY: ziemniaki puree,  kasza jaglana
 

PIĄTEK 19 stycznia 2018

ZUPA
• buraczkowa z kluskami kładzionymi
DRUGIE DANIE
• Kotlet rybny z sosem tatarskim
• Indyk w cieście
• Naleśniki z serem ze śmietana i sosem malinowym
DODATEK WARZYWNY: warzywa grillowane, surówka z kiszonej kapusty, sałatka szwedzka
DODATEK SKROBIOWY: ziemniaki puree, ryż