Menu obiadowe

Menu obiadowe dostępne jest w restauracji przy ulicy Wieniawskiej 8. Zupę można zjeść już za 6 zł, danie główne za 14 zł. Serdecznie zapraszamy.

 

 

 

CZWARTEK 19 

lipca

ZUPA:
• Krupnik
DRUGIE DANIE
• Bitki w sosie winnym
• Makaron bolognese
• Udko z kurczaka w miodzie i musztardzie
SURÓWKI: sałata z jogurtem, czerwona kapusta
DODATEK SKROBIOWY: dziki ryz, młode ziemniaki

PIĄTEK 20 

lipca

ZUPA:
• Chłodnik jogurtowy ze szpinakiem, rukolą i jajkiem
DRUGIE DANIE:
• Stek z łososia z gremolata z pietruszki
• Polędwiczki z kurczaka w sosie kaparowym
• Zapiekany ryz na mleku z jagodami
SURÓWKI:  kapusta kiszona ze szczypiorkiem, surówka koperkowa z porem
DODATEK SKROBIOWY: ziemniaki z wody, kasza bulgur

PONIEDZIAŁEK 23 lipca

ZUPA:
• Krem z zielonego groszku z gruszką karmelizowaną
DRUGIE DANIE:
• Polędwiczki drobiowe w sosie musztardowym z suszonymi pomidorami
• Mielone
SURÓWKI: mix sałat z prażonym słonecznikiem
NA CIEPŁO: kalafior z masłem i bułką tartą
DODATEK SKROBIOWY: puree, ryż

WTOREK 24 lipca

ZUPA:
• Żurek
DRUGIE DANIE
• Indyk w sosie maślano-morelowym
• Karczek z grilla z cebulką
SURÓWKI: mizeria z miętą, młoda kapusta z jabłkiem
DODATEK SKROBIOWY: młode ziemniaki, kuskus

ŚRODA 25 lipca

ZUPA:
• Ogórkowa z ryżem
DRUGIE DANIE:
• Pulpeciki z indyka w sosie ziołowo-czosnkowym
• Zapiekanka warzywna
• Schabowy po lubelsku
SURÓWKI: buraczki, ogórek małosolny
DODATEK SKROBIOWY: ziemniaki z wody, kasza gryczana

CZWARTEK 26 lipca

ZUPA:
• Krem z młodych warzyw z grzanką
DRUGIE DANIE
• Lasagne z mięsem
• Roladka wieprzowa nadziewana bobem i ogórkiem kiszonym
• Pieczeń z indyka w sosie sojowym z groszkiem
SURÓWKI: sałata ze śmietaną, colesław z młodej kapusty
DODATEK SKROBIOWY: bulgur, młode ziemniaki

PIĄTEK 27 lipca

ZUPA:
• Chłodnik z botwinki z jajkiem
DRUGIE DANIE:
• Dorsz w sosie śmietanowo-koperkowym
• Panierowana pierś z kurczaka
SURÓWKI: kiszona kapusta, sałata szpinakowa na miodzie
NA CIEPŁO: marchewka mini
DODATEK SKROBIOWY: ryż dziki, ziemniaki z wody