Menu obiadowe

Menu obiadowe dostępne jest w restauracji przy ulicy Wieniawskiej 8. Zupę można zjeść już za 6 zł, danie główne za 14 zł. Serdecznie zapraszamy.

PONIEDZIAŁEK 24-09

ZUPA:
• krem z dyni
DRUGIE DANIE:
• Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym
• Kotlety z indyka w panierce z kaszy jaglanej
SURÓWKI: z pomidorami i zielonych oliwek, pikantna surówka z ogórka z sezamem
DODATEK SKROBIOWY: ziemniaki puree, kasza pęczak

WTOREK 25-09

ZUPA:
• zupa fasolowa
DRUGIE DANIE:
• Tajskie curry z ciecierzycą, dynią i szpinakiem
• Schabowy
• Bitki wołowe z udźca w sosie imbirowym z grzybami
• Placki ziemniaczane ze śmietaną
SURÓWKI: colesław z sosem curry, z czerwonej kapusty i jabłka z suszonymi śliwkami
DODATEK SKROBIOWY: dziki ryż, ziemniaki puree

ŚRODA 26-09

ZUPA:
• Forszmak z kurczakiem
DRUGIE DANIE:
• Polędwiczki z kurczaka panierowane
• Leczo z cukinii z mięsem mielonym
• Bitki wołowe z udźca w sosie imbirowym z grzybami
SURÓWKI: z rukolą, koprem włoskim i gruszką, pomidorki ze szpinakiem
DODATEK SKROBIOWY: ziemniaki puree, kuskus z suszonymi pomidorami

CZWARTEK 27-09

ZUPA:
• Krem z ogórków kiszonych
DRUGIE DANIE:
• Indyk w cieście z żurawiną
• Schab w sosie węgierskim
• Papryka faszerowana chilli con carne
SURÓWKI: surówka z kapusty pekińskiej i ogórka, mix sałat
DODATEK SKROBIOWY: ziemniaki puree, kasza bulgur

PIĄTEK 28-09

ZUPA:
• Zupa chrzanowa
DRUGIE DANIE:
• Pierogi ruskie
• Łosoś z sosem śliwkowym i salsą mango
• Filet z kurczaka w migdałowej panierce
SURÓWKI: z kapusty pekińskiej z porem, pomelo i pomarańczą, sałata ze śmietaną
DODATEK SKROBIOWY: ryż, ziemniaki puree