Menu obiadowe

Menu obiadowe dostępne jest w restauracji przy ulicy Wieniawskiej 8. oraz Radziszewskiego 8. Zupę można zjeść już za 6 zł, danie główne za 14 zł. Serdecznie zapraszamy.

PONIEDZIAŁEK 15-10

ZUPA:
• Krem z dyni z fetą
DRUGIE DANIE:
• Filet z kurczaka w sezamowej panierce
• Sycylijskie pulpeciki z muszelkami gnocchi
SURÓWKI: mix sałat, surówka selerowa
DODATEK SKROBIOWY: ziemniaki puree, kasza bulgur

WTOREK 16-10

ZUPA:
• Krem z brokułów
DRUGIE DANIE
• Zapiekanka warzywna (Szefa przepis)
• Bitki wieprzowe w sosie własnym
• Sznycle z piersi indyka
SURÓWKI: pomidory w śmianie, colesław
DODATEK SKROBIOWY: ziemniaki puree z karmelizowaną cebulką, kasza jaglana

ŚRODA 17-10

ZUPA:
• Zupa z cukinii z groszkiem ptysiowym
DRUGIE DANIE:
• Kurczak pomarańczowy
• Schabowy z dipem musztardowo-miodowym
• Kaszotto meksykańskie
SURÓWKI: sałata lodowa z ananasem,
DODATEK SKROBIOWY: ziemniaki puree, kuskus

CZWARTEK 18-10

ZUPA:
• Toskańska z kurczakiem
DRUGIE DANIE
• Kurczak w sosie z dynią i marchewką
• Mielone
• Naleśniki zapiekane z kurczakiem i warzywami
SURÓWKI: surówka z buraczków, mizeria
DODATEK SKROBIOWY: ziemniaki puree, ryż

PIĄTEK 19-10

ZUPA:
• Cebulowa z grzanką
DRUGIE DANIE:
• Kotlety rybne w sosie koperkowym
• Pastitsio
• Kieszonka schabowa z szynką i serem
SURÓWKI: z kiszonej kapusty, sałata ze śmietaną
DODATEK SKROBIOWY: ziemniaki puree, dziki ryż