MENU OKOLICZNOŚCIOWE
Zapraszamy do zapoznania się z menu imprezowym, serwowanym m.in. podczas takich uroczystości jak: urodziny, chrzty, czy komunie.
ZUPY
- Rosół drobiowo-wołowy z makaronem
- Krem z pieczonej dyni z chipsami z boczku oraz prażonymi pestkami dyni (sezonowo)
- Grzybowa z makaronowymi kokardkami (VEGE)
- Krem z pomidorów i pieczonej papryki z fetą (FIT, VEGE)
- Krem z białych warzyw z dodatkiem wędzonego łososia lub chipsów z boczku
- Żurek z jajkiem
- Barszcz czerwony z pierożkami z kapustą i grzybami
DANIE GŁÓWNE*
- Polędwiczki wieprzowe marynowane w tymianku i czosnku z sosem grzybowym, puree ziemniaczanym
i warzywami z pieca - Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowo-śmietanowym z puree ziemniaczanym i zestawem surówek
- Kieszonki z piersi kurczaka nadziewane szpinakiem i fetą w parmezanowej panierce z ziemniakami opiekanymi i zestawem surówek
- Schab panierowany z puree ziemniaczanym i zestawem surówek
- Pieczeń z szynki w sosie śliwkowym z kopytkami i zestawem surówe
- Pieczony filet z łososia z warzywami z patelni z kaszą jęczmienną lub ryżem i sosem jogurtowym
- Risotto z groszkiem i szparagami (VEGE)
* Istnieje możliwość wymiany dodatków skrobiowych i warzywnych na życzenie klienta.
PRZYSTAWKI
- Deska swojskich specjałów: pieczona karkówka, boczek, szynka, ogórek kiszony
- Duet śledziowy: śledź po węgiersku/ śledź curry
- Łosoś pieczony z sosem tzatziki podany z faworkami z ciasta francuskiego (podane porcjowo)
- Mini placki ziemniaczane z sosem do wyboru: jogurtowo-ziołowy, turecki, węgierski (podane porcjowo)
- Polędwiczki z kurczaka w panierkach (z płatków kukurydzianych, orzechów i parmezanu) z sosem tzatzyki
- Sałatka z mozarellą
- Sałatka jesienna
- Sałatka cesarska
- Sałatka z kurczakiem i ananasem
- Sałatka z winogronami
DESERY
- Szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi
- Sernik z białą czekoladą z musem owocowym
- Deser lodowy z bitą śmietaną
CENNIK
OFERTA OBIADOWA NR I – Z 4 PRZYSTAWKAMI
(zupa, II danie, deser, 4 przystawki, stolik kawowy)
• Dorośli – 95 zł
• Dzieci 7–14 lat – 55 zł
• Dzieci do 6 lat – 35 zł
OFERTA OBIADOWA nr II – z przystawką
(zupa, II danie, deser, 1 przystawka, stolik kawowy)
• Dorośli – 65 zł
• Dzieci 7–14 lat – 40 zł
• Dzieci do 6 lat – 25 zł
OFERTA OBIADOWA nr III
(zupa, II danie, deser, stolik kawowy)
Dodatkowa przystawka + 10 zł
• Dorośli – 55 zł
• Dzieci 7–14 lat – 30 zł
• Dzieci do 6 lat – 20 zł
NAPOJE
- (soki/woda/wino – stanowią odrębny koszt wg karty menu)
Wicej informacji:
Manager sieci Plackarnia
Natalia Kasperek, tel. 793 090 202
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
lub
Ania Łukaszuk, tel. 728 150 520
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Istnieje możliwość wniesienia własnego tortu (za okazaniem dowodu zakupu).
Nie posiadamy w sprzedaży alkoholi ciężkich. Nie praktykujemy wnoszenia własnych alkoholi oraz innych produktów.