Menu okolicznościowe

Zapraszamy do zapoznania się z menu imprezowym, serwowanym m.in. podczas takich uroczystości jak: urodziny, chrzty, czy komunie.

MENU Okolicznościowe

ZUPY

• Rosół drobiowo-wołowy z makaronem
• Krem z pieczonej dyni okraszony chrustem z boczku oraz  prażonymi pestkami dyni
• Grzybowa bogata w podgrzybki i borowiki z makaronowymi kokardkami(VEGE)
• Krem z pomidorów i pieczonej papryki z serem pleśniowym lub fetą (FIT, VEGE)
• Szwajcarska zupa serowa z delikatnym kurczęciem, szczypiorkiem i grzankami
• Krem z białych warzywa z dodatkiem wędzonego łososia

DANIE GŁÓWNE*

• Polędwiczki wieprzowe marynowane w tymianku i czosnku z sosem grzybowym, puree ziemniaczanym i warzywami korzennymi w emulsji maślanej
• Wolno pieczony filet z indyka w sosie orzechowym, puree ziemniaczane, brokuły z sezamem
• Eskalopki ze schabu pod sosem z sera pleśniowego, opiekane ziemniaki, warzywa duszone we włoskich pomidorach z ziołami
• Kieszonki z piersi kurczaka nadziewane szpinakiem i fetą w parmezanowej panierce, opiekane ziemniaki, surówka koperkową
• Schab panierowany podawany z puree ziemniaczanym oraz kapustą duszoną z grzybami i majerankiem lub sałatą pomidorkami i winegrette
• Pieczony filet z łososia z warzywami z patelni z pęczakiem i sosem jogurtowym
• Kremowe kaszotto z grzybami leśnymi i oliwą truflową (VEGE)
* Istnieje możliwość wymiany dodatków skrobiowych i warzywnych na życzenie.

PRZYSTAWKI

• Deska swojskich specjałów: pieczona karkówka, boczek, ogórek kiszony
• Schab ze śliwką z dodatkiem sosu śliwkowego
• Duet śledziowy: śledź z ogórkiem kiszonym, cebulą i gorczycą oraz śledź z burakiem, jajkiem i jabłkiem w sosie majonezowym
• Łosoś pieczony z sosem tzatziki podany z faworkami z ciasta francuskiego
• Carpaccio z pieczonego buraka z gorgonzolą, żurawiną, orzechami włoskimi i rukolą, skropione oliwą i octem balsamicznym
• Caprese
• Sałatka grecka
• Sałatka cesarska
• Sałatka z kurczakiem i ananasem

DESERY

• Szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi
• Sernik na kruchym spodzie z białą czekoladą 
• Deser lodowy z bitą śmietaną

NAPOJE

(soki/woda/ alkohole- stanową odrębny koszt wg karty menu)

KOSZT OFERTY OBIADOWEJ Z 4 PRZYSTAWKAMI* 95 zł

(zupa, II danie, deser, 4 przystawki, kawa lub herbata)

KOSZT OFERTY OBIADOWEJ Z PRZYSTAWKĄ * 65zł

(zupa, II danie, deser, 1 przystawka, kawa lub herbata)

KOSZT OFERTY OBIADOWEJ * 55zł

(zupa, II danie, deser, kawa lub herbata )
Dodatkowa przystawka +10zł




Wicej informacji:

Manager sieci Plackarnia
Renata Pawelec, tel. 728 150 520
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
lub
Natalia Kasperek, tel. 793 090 202
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Nie posiadamy w sprzedaży alkoholi ciężkich. Wnoszenie własnego alkoholu do lokalu nie jest praktykowane.